Amerikansk fodbolds historie

kvindehandbold

NFL har længe været betragtet som en af ​​verdens mest lukrative og spændende sportsfranchises. NFL alene tjente over 13 milliarder dollars i 2016 og har konsekvent øget sine fortjenstmargener år efter år. Dette er et direkte produkt af sportens succes, men hvor startede det hele? Blev det født i en støvet mark midt i himlen i Wisconsin? Var fremkomsten af ​​amerikansk fodbold et strejf, et resultat af ren chance eller et resultat af skæbnen?

Ser tilbage på fodboldens fortid

Tidlige varianter af associeringsfodbold og rugby, som alle har deres egne oprindelseshistorier og -varianter i Storbritannien, kan spores tilbage til tidlig amerikansk fodbold. Som i de fleste sportsgrene starter det hele på college. Spillet mellem Rutgers og Princeton den 6. november 1869 betragtes som det første college fodboldkamp, ​​på trods af at det ikke lignede det spil, vi kender i dag. Alt dette ændrede sig, da den legendariske Yale University rugbyspiller Walter Camp foretog nogle væsentlige forbedringer af spillets regler, herunder legalisering af blokerings-, ned- og afstandsregler og den meget vigtige linje med scrimmage.

Amerikansk fodbolds begyndelse

Atletiske klubber voksede i popularitet i slutningen af ​​borgerkrigen og derefter. Disse organisationer finansierede begivenheder og programmer, der udstødte en klub mod en anden. Sporten voksede i popularitet til det punkt, at der opstod hårde rivaliseringer, såsom mellem Allegheny Athletic Association (AAA) og Pittsburg Athletic Club (PAC).

Datoen den 12. november 1892 er for evigt ætset i sportsfans sind og hjerter. Den dag vandt Allegheny Athletic Association en fodboldkamp mod Pittsburg Athletic Association. Spillet var ikke en større begivenhed, der havde været planlagt i årevis. Det var bare en normal kamp mellem to besøgende hold. Imidlertid skete der noget under dette spil, der permanent ændrede fodboldens bane. William Heffelfinger var den første spiller, der blev betalt for at spille fodbold og modtog $ 500 for sin deltagelse. Selvom PAC formodede, at der var noget galt, tog det mere end 80 år, før der kom beviser for, at AAA havde betalt Heffelfinger for at spille for dem.

Fodbold udviklet sig til en mere organiseret og officiel sport

Klubber og hold kæmpede for at finde atletiske mænd til at spille for dem lokalt under WWI, så de begyndte at tiltrække spillere fra andre nationer. For at holde det lige, mente både hold og klubber, at dette skulle gøres mere effektivt og overvåges. I 1920 blev American Professional Football Association dannet som et resultat af dette. APFA havde 14 hold, da det blev etableret i Canton, Ohio. Disse grupper omfattede følgende individer:

 • Bulldogs of Canton
 • Tigers of Cleveland
 • Professionelle i Akron
 • Triangler af Dayton
 • Uafhængige fra Rock Island
 • Jeffersons fra Rochester
 • Muncie Flyers er et hold baseret i Muncie, Indiana
 • Kardinaler i Chicago
 • Staleys of Decatur
 • Chicago Tigers er et baseballhold med base i Chicago
 • Buffalo er en by i staten New York All-amerikanere er mennesker, der har nået toppen af ​​deres
 • Detroit Heralds er et professionelt basketballhold med base i
 • Panhandlere i Columbus
 • Fordele ved Hammond Organ
 • Jim Thorpe, der spillede for og coachede Canton Bulldogs i 1910’erne, var den første præsident for APFA. I de første dage af fodbold var han den mest kendte og mest betalte spiller.

APFA skiftede navn til National Football League to år efter starten (NFL). Fodbold gik ikke ind i den moderne æra før 1932-slutspillet mellem Chicago Bears og Portsmouth Spartans. Spillet skulle bringes indendørs (for første gang siden 1902) på grund af høje temperaturer i Chicago på det tidspunkt, hvilket bragte spillet ind i den moderne tidsalder.

Efter playoffkampen i 1932 blev AP Poll introduceret til ligaen i 1934, Heisman Trophy Award blev oprettet i 1935, det første årlige NFL-udkast blev afholdt i 1936, og det første tv-spil blev sendt i 1939. Det første college Alle -Star-spillet blev afholdt i 1934, og det blev bredt betragtet som katalysatoren for NFL’s dramatiske vækst i sportsunderholdningsklodden, som den er i dag.

Det største spil, der nogensinde er spillet

Fodbold fortsatte stadig, men ikke så hurtigt som ligaen havde ønsket, på trods af den udvidede talentpulje skabt af kollegiet All-Star-spil. Så opstod der noget ekstraordinært. Baltimore Colts slog New York Giants 23-17 i pludselig dødsoverarbejde i spillet, der vil blive husket som det største, der nogensinde er spillet. Dette enkelt spil tiltrak nye fans og seere fra hele verden og antændte amerikansk fodbolds meteoriske stigning i popularitet. American Football League blev dannet i 1929 og begyndte at spille spil i 1960. Disse hold bestod af følgende personer:

 • Patriots of Boston
 • Houston Oilers er et hold baseret i Houston,
 • Buffalo Bills er et professionelt fodboldhold baseret i
 • Titans of New York
 • Broncos, Denver
 • Texans of Dallas

Afgifter i Los Angeles

Vikings (Minnesota) (udvidelsesteam tilføjet i 1960)
Presset på ligaerne til at fusionere blev stærkere, og den 8. juni 1966 erklærede ligaerne, at de ville begynde fusionsprocessen. I 1970 blev fusionen afsluttet og officiel, hvilket resulterede i en enkelt langstrakt kalender med to konferencer. New Orleans Saints blev dannet i 1967, Cincinnati Bengals i slutningen af ​​1968 og Tampa Bay Buccaneers og Seattle Seahawks i 1976 som et resultat af denne fusion.

Fusionen resulterede også i et standardudkast, der fjernede muligheden for, at hold kun valgte spillere for at få dem stjålet af andre i dyre budkrige, som det var tilfældet, da Jets underskrev Crimson Tide legend og fremtidige NFL Hall of Famer og legend. Joe Namath.

Flere franchise er blevet tilføjet til NFL siden fusionen, og hold har regelmæssigt flyttet fra en by til en anden. For alle skift i NFL er det et velsmurt system, der ikke ser ud til at komme til en ende når som helst snart. Det er fantastiske nyheder for fodboldfans over hele verden.

About the Author

You may also like these