Indoor Football

kvindehandbold

Historien om indendørs fodbold

Indendørs fodbold, også kendt som ‘arena’ fodbold, er en form for fodbold, der spilles på en mindre, indendørs arena-stil felt med kunstgræs. Det var påvirket af foreningsfodbold. Som et resultat bevæger sporten sig hurtigere og udgør sit eget sæt forhindringer. Indendørs fodbold blev skabt til dels for at gøre det muligt for udendørs fodboldspillere at øve i de kolde vintermåneder. Indendørs fodbold, i modsætning til udendørs fodbold, er en vintersport. Det spilles primært i Nordamerika, men varianter som ‘futbol’, ‘futsal’ og showbol ‘er almindelige i Sydamerika og andre dele af verden. Indendørs fodbold, som er mere end et århundrede gammel, har været igennem flere hænder, før han fik international trækkraft som en officiel ligasport. Mange lande havde allerede vedtaget indendørs fodbold i begyndelsen af ​​det tyvende århundrede. Indendørs fodbold har en lang og berømt historie, som i vid udstrækning skyldes de mange ligaer, der hjalp med at forme sporten til, hvad den er i dag. Et stigende antal amatører og professionelle indendørs fodboldligaer findes i mange lande på trods af sportens manglende olympiske status. Indoor Soccer News hævder, at sporten “har flere internationale bånd end baseball eller basketball …” (13. august 2012).

  • Indendørs fodbold i sin barndom
  • Indendørs fodbold skrider frem.
  • Indendørs fodbold i det 21. århundrede
  • Organisationer, der i øjeblikket spiller indendørs fodbold
  • Indendørs fodbold i sin barndom

Indendørs fodbold går tilbage til en sejr fra Western Football Association of Ontario over et hold fra Newark, NJ, den 6. december 1885. United Soccer Leagues startede som en regional indendørs fodboldliga i 1886. I 1920’erne blev turneringer og ligaer blev etableret i Boston og New York. Der var 11 deltagende spillere på indendørs fodboldhold. I 1930 blev der offentliggjort regler for ‘futsal’ eller ‘five-a-side soccer’, som spilles på en basketballbane. Trods gennemførelse af indendørs fodboldudstillinger, der tiltrak tusindvis af fans, faldt American Soccer League popularitet på grund af den store depression i 1933.

Flere indendørs fodboldligaer vil stige og falde i løbet af de næste par årtier samt aftagende interesse for sporten. Den amerikanske fodboldliga begyndte at spille spil på Madison Square Garden i 1939, og i begyndelsen af ​​1940’erne havde professionel indendørs fodbold fået trækkraft i USA. Indendørs fodbold opretholdt en lav profil, hjulpet af udbruddet af 2. verdenskrig, som midlertidigt stoppede professionel indendørs fodbold i USA. Klubhold havde derimod en tendens til at spille kampe. I 1950’erne eksploderede professionel indendørs fodbold i popularitet i Midtvesten for kun at falme væk i slutningen af ​​årtiet.

Indendørs fodbold skrider frem.

I historien om indendørs fodbold var 1970’erne frugtbare år. Den nordamerikanske fodboldliga eksperimenterede med indendørs fodbold og afholdt en række indendørs udstillingsturneringer i 1971, hvilket er, når den ‘moderne’ indendørs fodbold siges at være begyndt. Den virkelige start på moderne indendørs fodbold kom i 1974, da ABCs Wide World of Sports udsendte et spil mellem den nordamerikanske fodboldliga og den sovjetiske røde hær. Derefter, i 1978, blev Major Indoor Soccer League oprettet.

Indendørs fodboldligaer blev født, genfødt og døde i løbet af de næste to årtier. De Forenede Fodboldligaer er den, der sidder fast. Selve spillet uddøde i begyndelsen af ​​1990’erne, da Major Indoor Soccer League blev opløst, men blev genopstået i 1993 af Continental Indoor Soccer League, en kortvarig liga.

Lanceringen af ​​det, der nu er Nordamerikas eneste officielle nationale indendørs mesterskab, som giver amatørspillere på alle niveauer fra hele Nordamerika mulighed for at konkurrere i mesterskabsturneringer, var et vigtigt skridt fremad for indendørs fodbold.

Indendørs fodbold i det enogtyvende århundrede

Ifølge USIndoors hjemmeside introducerede det første årti indendørs fodbold i live medier, da USIndoor webcastede for første gang inden for sport et indendørs fodboldkamp med live lyd, video og chat. Major Indoor Soccer League får nyt liv i 2001 og sikrer professionel indendørs fodbold på højeste niveau i Nordamerika. United Soccer Leagues, hvor indendørs fodbolds store ligaer i øjeblikket kører, er Nordamerikas største og mest stabile indendørs fodboldorganisation.